• Te warm om te werken?

  Lees meer
  ACV Te warm om te werken
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  ACV Jonge vrouw
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV-diensten, dienstencentra en    
secretariaten zijn uitzonderlijk gesloten op     
Dinsdag 23 juni.  
Ook telefonisch zijn we die dag niet bereikbaar.    

Dank voor uw begrip.    
ACV personeel & bestuur

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
Ook dit jaar was het ACV actief op jongerenbeurzen
Op 30 juni zal de schoolbel voor de laatstejaars van het secundair onderwijs misschien wel voor de laatste keer rinkelen. Sommigen studeren nog enkele jaren verder, voor anderen begint het echte leven meteen…
Lees meer
Als het vuur plots dooft
Ervaar je je job plots als een loodzware last terwijl je vroeger fluitend naar kantoor trok. Pieker je voortdurend over je werk terwijl je vroeger vol ideeën zat? Is elke opdracht die je met plezier uitvoerde nu een rotklus? Voel je je leeg, onverschillig en doodmoe? Is de passie die je voor je job had, helemaal verdwenen. Als je op meerdere van deze vragen ja kunt antwoorden, dreigt de burn-out.
Lees meer
Week van de solidariteit
In de eerste week van mei organiseert het ACV over heel Vlaanderen heel wat initiatieven in het teken van de ‘week van de solidariteit’. Ook in West-Vlaanderen trekt het ACV de kaart van de solidariteit. 
Lees meer
Aan de slag als jobstudent tijdens de paasvakantie? Let dan op voor...
Met de paasvakantie in zicht, begint het bij velen te kriebelen om als jobstudent aan de slag te gaan. Het ACV zet de bijzonderste elementen van studentenwerk op een rij. 
Lees meer
Van school en geen diploma of vast werk? Pech gehad!
Wie drie jaar na het verlaten van de schoolbanken geen vast werk heeft, verliest zijn inschakelingsuitkering. Dat besliste de vorige regering. De huidige regering doet daar nog een schep bovenop: wie geen diploma haalt voor zijn 21e verliest zelfs zijn recht op zo’n uitkering. 
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Temperatuur-te warm om te werken
JUN 29

Te warm om te werken?

Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Werkgevers moeten zich voorbereiden op warmte en niet wachten tot de eerste hittegolf het land overspoelt. Hopelijk is jouw werkgever klaar voor de komende hittegolf die ons land zal overspoelen...
TTIP
JUN 26

TTIP: Middenveld vraagt onmiddellijke opschorting onderhandelingen

Mensenrechtenorganisaties hebben zich aangesloten bij de brede Belgische coalitie van vakbonden, ziekenfondsen, consumentenorganisaties, koepels voor milieu- en ontwikkelingssamenwerking om de opschorting van de TTIP-onderhandelingen te vragen en nieuwe onderhandelingen enkel op te starten met voorwaarde van een totaal ander mandaat. Samen pleiten ze voor de onmiddellijke opschorting van de huidige onderhandelingen, vooral om de fundamentele rechten en vrijheden in trans-Atlantische context te vrijwaren. Laat van je horen en voer online mee actie.
2015-06-24-Actiedag sociale dumping
JUN 24

5000 manifestanten ondersteunen vakbondsvoorstellen tegen sociale dumping

Met de meeting ondersteunen de vakbonden hun campagne-eisen tegen sociale dumping. Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werken aan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing.  Door sociale dumping verliezen niet alleen duizenden werknemers hun job, de arbeids- en loonvoorwaarden die eruit voortvloeien zijn onaanvaardbaar. Deze ‘moderne slavernij’ moet stoppen. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Ook zij hebben recht op een deftig loon. Bekijk ook de fotoreportage.
  2015-06-24-Geen gemeenschappelijk advies over de flexi-jobs in de NAR
  JUN 24

  Geen gemeenschappelijk advies over de flexi-jobs in de NAR

  Vakbonden en werkgevers bereikten op 24 juni in de Nationale Arbeidsraad geen gemeenschappelijk advies over flexi-jobs in de horeca. Dat is bijzonder te betreuren want flexi-jobs zijn een grove schending van het recht op waardig werk en op het recht op sociale bescherming. Het ACV vreest dat de introductie van flexi-jobs in de horeca het paard van Troje is, bedoeld om grote stukken van ons arbeidsrecht en arbeidsbescherming te ontwrichten. 
   ACV 150622 Griekenland
   JUN 22

   Het Griekse drama moet stoppen. Een schuldherschikking is de enige oplossing.

   Sinds 2010 ligt het lot van Griekenland in de handen van technocraten van het IMF, de ECB en de Europese Commissie. Dit beleid heeft nu wel voldoende bewezen dat het niet werkt. En heeft genoeg menselijk leed aangericht. De Europese leiders en het IMF rekken evenwel de onzekerheid liever nog wat langer en draaien zo iedere kans op herstel vakkundig de nek om. Dit cynisch spelletje heeft lang genoeg geduurd en moet nú stoppen. Wat Griekenland nodig heeft is een realistisch plan voor een haalbare afbetaling van een deel van de schuld, waarbij de rest van de schuld of kwijtgescholden of eeuwigdurend gemaakt wordt aan een lage intrestvoet.  
   Meer nieuws