• Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Eindejaarspremie en vakbondspremie 2015

  Lees meer
  ACV banner syndicale premie 100 euro 2014
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
ACV Politie
Op 25 november vindt er in Oostende een infosessie plaats voor geïnteresseerde kandidaten voor een job bij de politie. Later die week, op zaterdag 28 november, vindt een unieke oefensessie plaats die specifiek voorbereidt op de selectieproeven. 
Initiatiefnemers voor deze tweedaagse zijn ACV Politie in samenwerking met de ACV Bijblijfconsulenten. Voor Visie een goeie reden voor een gesprek met Koen Dooms, vast afgevaardigde voor ACV Politie in West-Vlaanderen.
Lees meer
20151104-ACVWestvlaanderenBovenDeDoopvon
Op zaterdag 17 oktober 2015 stemde een overweldigende meerderheid ACV-militanten in met de oprichting van ACV West-Vlaanderen. Vanaf 1 januari 2016 gaan de huidige verbonden Brugge-Oostende-Westhoek, Midden-West-Vlaanderen en Zuid-West-Vlaanderen op in het provinciale geheel. Voor de leden verandert er weinig.
Lees meer
Nationale betoging
Het ACV wil samen met ABVV en ACLVB  de eerste verjaardag van de Federale regering Michel I en van de Vlaamse regering Bourgeois I niet onopgemerkt laten passeren.
 
De vele besparingen liggen zwaar op de maag van ons allemaal (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). En waar we het meest verontwaardigd over zijn is het feit dat de ‘gewone’ mensen, de zwakkere groepen het zwaarst aangepakt worden en de rijken, de vermogens slechts een klein beetje ! Zo’n regeringsbeleid is onrechtvaardig, onevenwichtig, a-sociaal. 
 
Daarom komen we op straat op woensdag 7 oktober in Brussel. Jij toch ook? 
Lees verder... voor onze alternatieven.
Lees meer
Nationale betoging
Kruimels voor de mensen, kruimels voor de werknemers, kruimels voor diegenen die van een uitkering moeten leven, kruimels voor diegenen die de toekomst van het land zijn…
Vind je dit ook belangrijk? Kom dan ook mee op 7 oktober naar Brussel vanuit West-Vlaanderen. Praktische informatie volgt later, maar wij kunnen je al meegeven dat we met de trein zullen gaan en dat je nu al kan inschrijven via  WVLinbeweging@acv-csc.be
Lees meer
H2O
Een heerlijke smultocht in het charmante Brugge en de omgeving met als ingrediënten wandelen of fietsen, eten en drinken en heel veel te zien en te beleven.
De opbrengst gaat naar de partners van Wereldsolidariteit in Bangladesh, Cambodja, India en Indonesië die werken aan betere leef- en werkomstandigheden voor de kledingarbeid(st)ers die onze kleding maken.
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
DEC 1

Vakbonden horecasector vechten nieuwe wet voor de horeca (flexi-jobs en overuren) aan

De vakbonden hebben aan Meester Jan Buelens opdracht gegeven tot verder onderzoek naar de juridische rechtsmiddelen om de pas verschenen wet op de flexi-jobs en overuren aan te vechten. Hierbij wordt in de eerste plaats gedacht aan een procedure tot vernietiging bij het grondwettelijk hof.
  ACV-Persbericht
  Vandaag wordt in de Kamer gestemd over het wetsontwerp flexi-jobs. Opvallend in dit ontwerp is dat de toekomstige flexi-jobbers hun eigen vakantiegeld zullen betalen. Deze voorgestelde oplossing van de regering tart alle verbeelding.
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   NOV 30

   48-urenregel voor uitzendcontracten moet verdwijnen

   Het ACV is verbaasd over de uitspraken die Federgon vandaag doet. Federgon stelt dat uitzendkrachten vanaf 2016 elektronisch contracten zullen kunnen tekenen. Dit is een voorafname op de nog lopende sociale onderhandelingen voor de uitzendsector. Onderhandelingen waarvan het elektronisch tekenen van contracten, wat op zich een goede zaak is, slechts een onderdeel is. Als contracten elektronisch ondertekend kunnen worden, is het ook logisch dat de 48-urenregel verdwijnt. En dat de sociale inspectie automatisch inzagerecht in de databank van elektronisch getekende contracten krijgt. Over dit alles is, ondanks alle aankondigingen, nog geen akkoord bereikt met Federgon.
    ACV-interim syndicale premie 100 euro
    Uitzendkracht? Dan heb je wellicht recht op een eindejaarspremie en een syndicale premie. Laat geen centen liggen. Het ACV betaalt aan alle leden-uitzendkrachten die voldoen aan de voorwaarden om de eindejaarspremie te ontvangen ook een vakbondspremie van 100 euro.
    Check de voorwaarden en de te volgen procedure.
    Lees meer
    Online actie voor Cambodjaanse kledingarbeidsters
    Het nieuwe wettelijke minimumloon voor Cambodjaanse kledingarbeiders, 140$ (130€) per maand, is niet genoeg om van rond te komen. De Cambodjaanse vakbondscoalitie eist 177$ (164€) en roept op tot nationale en internationale actie, met een dringende vraag aan de kledingmerken. Je steunt hiermee C.CAWDU, partner van Wereldsolidariteit en ACV. Doe mee!
    Lees meer
    Meer nieuws