• Gebruik de berekeningstool

  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Bezoek de site

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
Nationale betoging
Het ACV wil samen met ABVV en ACLVB  de eerste verjaardag van de Federale regering Michel I en van de Vlaamse regering Bourgeois I niet onopgemerkt laten passeren.
 
De vele besparingen liggen zwaar op de maag van ons allemaal (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). En waar we het meest verontwaardigd over zijn is het feit dat de ‘gewone’ mensen, de zwakkere groepen het zwaarst aangepakt worden en de rijken, de vermogens slechts een klein beetje ! Zo’n regeringsbeleid is onrechtvaardig, onevenwichtig, a-sociaal. 
 
Daarom komen we op straat op woensdag 7 oktober in Brussel. Jij toch ook? 
Lees verder... voor onze alternatieven.
Lees meer
Nationale betoging
Kruimels voor de mensen, kruimels voor de werknemers, kruimels voor diegenen die van een uitkering moeten leven, kruimels voor diegenen die de toekomst van het land zijn…
Vind je dit ook belangrijk? Kom dan ook mee op 7 oktober naar Brussel vanuit West-Vlaanderen. Praktische informatie volgt later, maar wij kunnen je al meegeven dat we met de trein zullen gaan en dat je nu al kan inschrijven via  WVLinbeweging@acv-csc.be
Lees meer
H2O
Een heerlijke smultocht in het charmante Brugge en de omgeving met als ingrediënten wandelen of fietsen, eten en drinken en heel veel te zien en te beleven.
De opbrengst gaat naar de partners van Wereldsolidariteit in Bangladesh, Cambodja, India en Indonesië die werken aan betere leef- en werkomstandigheden voor de kledingarbeid(st)ers die onze kleding maken.
Lees meer
Manifiesta
SEP 9

ManiFiësta

Op 19 en 20 september vindt voor de zesde keer Manifiesta, het feest van de solidariteit, plaats. Vorig jaar bracht het 11.000 mensen van over heel het land samen aan de Belgische kust in Bredene.
Lees meer
Sociaal bloedbad in de HORECA sector?
Flexi-jobs ondermijnen het sociaal overleg en duurzame tewerkstelling in de horeca-sector.
Horeca en zwartwerk blijft een moeilijk verhaal. De werkgeversfederatie geeft zonder schroom toe dat 1/3 tot de helft van de omzet in het zwart gebeurt. Het is duidelijk dat dit voor velen, terecht een doorn in het oog is. In een poging om de sector te “verwitten” werd enkele jaren geleden de geregistreerde kassa (black box) geïntroduceerd. Na veel uitstel komt deze kassa er eind dit jaar. 
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
OKT 8

Flexibiliteitsrapport Hoge Raad voor de Werkgelegenheid: zo onevenwichtig als de raad zelf

De Hoge Raad voor de Werkgelegenheid stelde vandaag zijn jaarrapport voor, met daarin concrete voorstellen voor flexibilisering van de arbeidstijd, in functie van de “wensen van ondernemingen en werknemers”.  Duidelijk in die volgorde. Dit rapport bevat zuur en zoet. ACV licht toe.
  ACV-Pieter en Eva
  OKT 5

  Rekentool ACV: Vrijwel iedere burger verliest aan koopkracht

  De vele besparingen liggen zwaar op de maag van de mensen (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). Het jaarlijks inkomensverlies loopt al snel op van een paar honderd euro tot ruim 1000 euro. ACV maakte een betrouwbare berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - positieve en negatieve - de kost per jaar berekent op basis van jouw profiel (man, vrouw, gezinssituatie, kinderen, werk, uitkering enz.). 
  EVV-congres ACV-delegatie
  SEP 29

  Het EVV-congres: de gemeenschappelijke strijd van de Europese werknemers

  Het 13e congres van het EVV vindt dit jaar plaats in Parijs. Het ACV is van de partij met een flinke delegatie. 
  • Volg de verslaggeving in woord en beeld via acv-online.be. 
  • Lees het ACV-verslag van de eerste dag
  • Lees het interview met Christos Triantafillou van de Griekse vakbond CGT.
  Manif 7-10-15 ACV-pamflet Jongeren in verzet
  SEP 29

  7 oktober nationale manifestatie: jongeren in verzet

  1 jaar Michel en Bourgeois: niets te vieren. Verhoging inschrijvingsgeld hogeschool, hervorming kinderbijslag, duurder openbaar vervoer, beperking recht op inschakelingsuitkering, kortingsbeleid werkgevers en bovenal: géén jobgaranties. Spreek af met vrienden en zak gezellig mee af naar Brussel op 7 oktober. Er wordt vervoer ingelegd vanuit de ACV-Verbonden.
  ACV-Persbericht
  SEP 28

  Langetermijnvisie kan de huidige onevenwichtige beleidskeuzes niet verhelen

  28 september was er de tweede septemberverklaring van minister-president Bourgeois. Het ACV blijft met die septemberverklaring zwaar op zijn honger zitten. “De minister-president haalt veel mooie woorden boven, maar mist zijn kans om het beleid bij te sturen in sociale richting” stelt nationaal secretaris Ann Vermorgen vast. 
   Meer nieuws