• ACV Manifestatie 7 oktober 2015 Voor meer evenwicht en rechtvaardigheid
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV-diensten, dienstencentra en    
secretariaten zijn uitzonderlijk gesloten op     
Maandag 17 augustus.  
Ook telefonisch zijn we die dag niet bereikbaar.    

Dank voor uw begrip.    
ACV personeel & bestuur

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
Sociaal bloedbad in de HORECA sector?
Flexi-jobs ondermijnen het sociaal overleg en duurzame tewerkstelling in de horeca-sector.
Horeca en zwartwerk blijft een moeilijk verhaal. De werkgeversfederatie geeft zonder schroom toe dat 1/3 tot de helft van de omzet in het zwart gebeurt. Het is duidelijk dat dit voor velen, terecht een doorn in het oog is. In een poging om de sector te “verwitten” werd enkele jaren geleden de geregistreerde kassa (black box) geïntroduceerd. Na veel uitstel komt deze kassa er eind dit jaar. 
Lees meer
Ook dit jaar was het ACV actief op jongerenbeurzen
Op 30 juni zal de schoolbel voor de laatstejaars van het secundair onderwijs misschien wel voor de laatste keer rinkelen. Sommigen studeren nog enkele jaren verder, voor anderen begint het echte leven meteen…
Lees meer
Als het vuur plots dooft
Ervaar je je job plots als een loodzware last terwijl je vroeger fluitend naar kantoor trok. Pieker je voortdurend over je werk terwijl je vroeger vol ideeën zat? Is elke opdracht die je met plezier uitvoerde nu een rotklus? Voel je je leeg, onverschillig en doodmoe? Is de passie die je voor je job had, helemaal verdwenen. Als je op meerdere van deze vragen ja kunt antwoorden, dreigt de burn-out.
Lees meer
Week van de solidariteit
In de eerste week van mei organiseert het ACV over heel Vlaanderen heel wat initiatieven in het teken van de ‘week van de solidariteit’. Ook in West-Vlaanderen trekt het ACV de kaart van de solidariteit. 
Lees meer
Aan de slag als jobstudent tijdens de paasvakantie? Let dan op voor...
Met de paasvakantie in zicht, begint het bij velen te kriebelen om als jobstudent aan de slag te gaan. Het ACV zet de bijzonderste elementen van studentenwerk op een rij. 
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2015-09-01 Snel oplossing nodig voor fiscale afroming van verhoogd vakantiegeld voor invaliden
SEP 1

Snel oplossing nodig voor fiscale afroming van verhoogd vakantiegeld voor invaliden

Op 1 september verhogen heel wat sociale uitkeringen en pensioenen. Dit in uitvoering van het sociaal akkoord dat het ACV met de werkgevers afsloot. Ook het vakantiegeld voor gepensioneerden en langdurig invaliden werd in dit kader in mei fors verhoogd. Voor een deel van de langdurig invaliden dreigt die verhoging van het vakantiegeld echter volledig fiscaal afgeroomd te worden. Ziekenzorg CM en ACV willen hiervoor snel een oplossing. 
  ACV 2015-08-31 3000 werkloze jongeren zonder diploma verliezen op 1 september recht op inschakelingsuitkering en kinderbijslag
  AUG 31

  3000 werkloze jongeren zonder diploma verliezen op 1 september recht op inschakelingsuitkering en kinderbijslag

  “Voor deze jongeren, die het vaak al zeer moeilijk hebben,  moet er dringend een oplossing komen” zegt Tom Vrijens van ACV-Jongeren. “Een goede start van de loopbaan is essentieel. Door jonge werkzoekenden een inschakelingsuitkering en begeleiding te ontzeggen, blijft deze valse start een litteken doorheen hun hele loopbaan. Alle werkzoekenden die door VDAB begeleid worden, moeten opnieuw recht openen op een inschakelingsuitkering. Ook het plan van Vlaams minister  Crevits om de combinatie leren-werken te hervormen en versterken, is een veel betere aanpak dan het huidige negatieve afpakbeleid.“ 
   Chris Serroyen hoofd ACV-studiedenst
   JUL 26

   Opiniestuk: Deze taxshift is een misser van formaat

   Dit is een taxshift, deels taxcut, op de kap van de werknemers en de gerechtigden op sociale uitkeringen. Enkel de allerlaagste lonen worden een beetje ontzien, met overigens nog onduidelijke modaliteiten. De modale werknemers, de gepensioneerden en de andere gerechtigden op sociale uitkeringen zijn dik de pineut. 
   ACV 142015-07-23 Tax-shift werd tax-misser
   Met een shift binnen de portemonnee van de gewone mensen ontziet Michel I voor de zoveelste maal de portefeuilles van vermogenden. Grote winnaars van deze tax-miss(er) zijn de werkgevers en vermogenden. Werkgevers krijgen nog maar eens lastenverlaging geserveerd, zonder enige voorwaarde van jobcreatie. Vermogenden ontsnappen opnieuw aan een proportionele en solidaire bijdrage. Deze coalitie mist een grote kans inzake rechtvaardige fiscaliteit. Deze liberale tax-shift is een grote sociale tax-miss(er).
    Lees meer
    ACV 2015-07-22 Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel
    Het decreet ‘evenredige arbeidsdeelname’ (EAD) heeft ondanks 13 jaar focus op kansengroepen niet gewerkt, zo stelt Vlaams minister Muyters (N-VA). ‘We moeten inzetten op individuele competenties’, luidt zijn conclusie. Minister Muyters en de Vlaamse regering trekken met een vorige week goedgekeurde conceptnota radicaal een streep door het huidige EAD-beleid. Ze laten zich in geen enkel geval leiden door de resultaten van de wetenschappelijke evaluaties die zij zelf bestelden over dit beleid. De kansengroepen en de sector blijven verweesd achter door deze beslissing, terwijl het verder verbeteren van de arbeidsmarktpositie van kansengroepen nodig blijft.
     Lees meer
     Meer nieuws