• Sociaal akkoord: eerste stappen gezet, nog reuzenstappen te...

  Lees meer
   ACV Banner eerste stap gezet
 • Dienstverlening op jouw maat

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • Het winnende verzetsgedicht...

  Lees meer
  ACV Wat krijg jij op je bord
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV-diensten, dienstencentra en
secretariaten zijn uitzonderlijk gesloten op 
dinsdag 17 maart '15  &
dinsdag 24 maart '15

Dank voor uw begrip.
ACV personeel & bestuur

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
Soep op de stoep op Brugse Zaterdagmarkt
Zaterdag 7 februari kon de Brugse marktbezoeker genieten van een heerlijke kom soep. Deze soep, klaargemaakt door militanten van de ACV-afdeling St.-Andries, werd aangeboden in ruil voor een vrije bijdrage ten voordele van de armoedeprojecten van Welzijnszorg. Deze organisatie financiert met deze ‘soep op de stoep’-acties hun Welzijnsschakels.  Een van die Welzijnsschakels,  ûze plekke, was present met heel wat vrijwilligers om de actie te ondersteunen. 
Lees meer
Filmtweedaagse
ACV Brugge – Oostende – Westhoek organiseert samen met beweging.net een film-tweedaagse in de Lumière in Brugge. Twee bekroonde films staan op het programma. Beide bespelen het thema solidariteit in zijn diverse vormen. De ene, Pride, wordt vertoond op 1 april om 20 uur en is een hartverwarmende en geestig opbeurende komedie. De andere, Deux jours, une nuit, wordt op 22 april om 20 uur gedraaid en is een sociaal-realistische film,. 
Lees meer
Stress bij selectieproeven
Wie op zoek is naar ander werk, moet voor sommige jobs wel eens een hele procedure doorlopen. Selectieproeven, een assessment, gesprekken met een psycholoog, groepsoefeningen… 
De ACV-bijblijfwerking biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zich tijdens een workshop voor te bereiden op deze procedures. Je krijgt er info, tips en oefeningen.
De eerste workshop vindt plaats op
vrijdag 6 maart in het ACV-kantoor in Oostkamp
Lees meer
Lig jij soms 's nachts wakker van jouw werk?
Niet doen! Als ACV-lid heb je recht op zorgeloze nachten! Maar inderdaad, de werkelijkheid is vaak anders. Je goed voelen op het werk moet echter wel kunnen! Daar ijvert het ACV voor. 
Lees meer
ACV brievenbus
Vanaf 20 februari is de brievenbus terug te vinden in de Kerkstraat 9 te St.-Joris Beernem. Deze wordt wekelijks tweemaal gelicht: op woensdag- en zondagavond. Er is een extra ophaling op de laatste werkdag van de maand. Je kan er alle briefwisseling met je ACV-dienstencentrum, dicht bij huis of terwijl je passeert, deponeren. Zoals werkloosheidsdocumenten, formulieren voor syndicale premies, attesten… 
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2015-02-25 Prioriteit aan sterke eerste pensioenpijler
Verbijsterd verneemt het ACV dat verzekeringskoepel Assuralia het gewaarborgd rendement op aanvullende pensioenen wil terugschroeven van 3,25 naar 0,4 %. Bepaalde aanvullende pensioenen zouden op die manier tot de helft gereduceerd worden. Naast de geplande indexsprong van de regering - die alle werknemers zal treffen - bedreigt Assuralia op haar beurt de koopkracht van toekomstig gepensioneerden met een aanvullend pensioen. In het pensioendebat de komende maanden zal het versterken van de eerste pensioenpijler dan ook dé prioriteit zijn voor het ACV.
Lees meer
United victims of Benetton
Twee maanden voor de herdenking van 2 jaar Rana Plaza, zijn de slachtoffers van de instorting nog altijd niet vergoed. Benetton is het enige grote internationale merk dat kledij inkocht in Rana Plaza, dat tot nu toe geweigerd heeft een vergoeding te betalen voor de gewonden en de families van de overleden slachtoffers. Na grote internationale druk maakte Benetton bekend dat ze een bijdrage zullen storten in het Fonds dat opgericht werd om de slachtoffers te vergoeden. Ze weigeren echter om het bedrag dat ze zullen storten publiek te maken. De slachtoffers en de consumenten hebben het recht om te weten wat Benetton bijdraagt. Daarom organiseerde de Schone Kleren Campagne aan de Benetton winkel in Brussel een die-in actie. 
Lees meer
ACV 2015-02-13 Indexsprong
FEB 18

Indexsprong: harde hand voor werknemers en sociale uitkeringen. Gulle hand voor de andere inkomens

De Tijd bericht dat de federale regering bij haar voornemen blijft om een indexsprong op te leggen aan werknemers, ambtenaren en gerechtigden op sociale uitkeringen. Huurprijzen zouden wel nog geïndexeerd mogen worden. Net zoals energieprijzen, verzekeringspolissen. Aan zelfstandigen, vrije beroepen, dividenden wordt evenmin een inspanning gevraagd.Met minder koopkracht moeten werknemers dus duurdere huur en diensten betalen. Onbegrijpelijk en totaal onrechtvaardig. Dat is de keuze die deze regering maakt. De harde hand voor werknemers en sociale uitkeringen. De gulle hand voor de andere inkomens.
ACV 150218 Stakingsrecht
Het in sommige kringen bon ton om het stakingsrecht aan te vallen. En bijgevolg het bestaan van vakbonden in vraag te stellen. Het stakingsrecht is echter een drukkingsmiddel dat hoort bij de werking van de democratie en dat nodig is om artikel 23 van de Rechten van de Mens te waarborgen. De schendingen van syndicale rechten blijven zorgwekkend. Geweld en moord zijn geen uitzondering. Daarom nemen de drie Belgische vakbonden, IVV, EVV en de Liga voor de Mensenrechten deel aan de internationale actiedag ter verdediging van de vakbondsvrijheid en het stakingsrecht als fundamenteel mensenrecht. Als men het stakingsrecht aanvalt, valt men alle grondrechten aan. Bekijk ook de fotoreportage op facebook.
Lees meer
ACV 150217 Sociale m-v van het jaar 2015
Veel stemmen, veel twijfels, maar uiteindelijk is hoofddelegee Steven Bogaert de verdiende winnaar van de verkiezing van de sociale m/v van het jaar 2015. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Gids op Maatschappelijk Gebied, het opinieblad van Beweging.net. Van de 5 genomineerden werd hij weerhouden. "Een moderne delegee in moeilijke tijden" die bij treinstellenbouwer Bombardier met zijn militantenkern hét uithangbord voor het vernieuwen van industriële organisaties is geworden. 
Lees meer
Meer nieuws