• Sociaal akkoord: eerste stappen gezet, nog reuzenstappen te...

  Lees meer
   ACV Banner eerste stap gezet
 • Dienstverlening op jouw maat

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • Het winnende verzetsgedicht...

  Lees meer
  ACV Wat krijg jij op je bord
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV-diensten, dienstencentra en
secretariaten zijn uitzonderlijk gesloten op 
dinsdag 17 maart '15  &
dinsdag 24 maart '15

Dank voor uw begrip.
ACV personeel & bestuur

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
We zetten het verzet verder
Dit akkoord met de werkgevers kwam er enkel dankzij stevige syndicale druk. Het akkoord zorgt ervoor dat vakbonden en werkgevers het overleg in handen houden. Dat we het niet moeten overlaten aan de rechtse regering. In het akkoord zitten belangrijke realisaties. De regering is echter nog niet van ons af! We zetten ons verzet verder. Afspraak op 11 maart om 11u op het Muntplein in Brussel. Lees meer voor de vervoerregeling voor West-Vlaanderen.
Lees meer
Infomarkt
Een job, kinderen, een huishouden, hobby’s,….  Vraag je je soms zelf af hoe je het nog verder kan combineren? Ben je op de hoogte van de mogelijkheden om dit werkbaar te houden en welke oplossingen wij je kunnen bieden? Dan zijn deze infomarkten zeker iets voor jou.
Lees meer
Soep op de stoep op Brugse Zaterdagmarkt
Zaterdag 7 februari kon de Brugse marktbezoeker genieten van een heerlijke kom soep. Deze soep, klaargemaakt door militanten van de ACV-afdeling St.-Andries, werd aangeboden in ruil voor een vrije bijdrage ten voordele van de armoedeprojecten van Welzijnszorg. Deze organisatie financiert met deze ‘soep op de stoep’-acties hun Welzijnsschakels.  Een van die Welzijnsschakels,  ûze plekke, was present met heel wat vrijwilligers om de actie te ondersteunen. 
Lees meer
Filmtweedaagse
ACV Brugge – Oostende – Westhoek organiseert samen met beweging.net een film-tweedaagse in de Lumière in Brugge. Twee bekroonde films staan op het programma. Beide bespelen het thema solidariteit in zijn diverse vormen. De ene, Pride, wordt vertoond op 1 april om 20 uur en is een hartverwarmende en geestig opbeurende komedie. De andere, Deux jours, une nuit, wordt op 22 april om 20 uur gedraaid en is een sociaal-realistische film,. 
Lees meer
Stress bij selectieproeven
Wie op zoek is naar ander werk, moet voor sommige jobs wel eens een hele procedure doorlopen. Selectieproeven, een assessment, gesprekken met een psycholoog, groepsoefeningen… 
De ACV-bijblijfwerking biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zich tijdens een workshop voor te bereiden op deze procedures. Je krijgt er info, tips en oefeningen.
De eerste workshop vindt plaats op
vrijdag 6 maart in het ACV-kantoor in Oostkamp
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2015-03-05 Passend job-aanbod: kans op werk voor 55plussers zeer klein
MRT 5

Passend job-aanbod: kans op werk voor 55plussers zeer klein

De getuigenissen in de media over werkzoekende 55plussers en hun kruistocht bij het zoeken naar werk zijn overduidelijk. Het gepaste job-aanbod waarover VDAB-topman Fons Leroy spreekt, is niet te vinden. Noch in de databestanden van de VDAB, noch op de arbeidsmarkt. Hoe ouder de werkzoekende, hoe kleiner de kans op werk. Cijfers van de VDAB bevestigen dit.
ACV 150303 Aanpassingen SWT miniatuur
MRT 3

Regering blokkeert bijsturing pestmaatregel SWT

Het overleg heeft geleid tot een nieuw akkoord over beschikbaarheid met de werkgevers. Alle sociale partners, werkgevers en vakbonden,  hebben daarbij één duidelijke boodschap voor de regering: voer dit akkoord, het moeilijke en broos  resultaat van sociaal overleg, volledig en ongewijzigd uit. Voor een regering die maanden liep te kwekken dat ze de hand uitsteekt naar de sociale partners kan dat geen enkel probleem zijn. En als het dat toch zou zijn, dan is er pas een echt probleem. Dan blaast deze regering het sociaal overleg, één van de fundamenten van onze welvaartsstaat, op. Download het ACV-pamflet over de bijsturing van deze pestmaatregel.
ACV 2015-02-27 Regering keurt vandaag waarschijnlijk indexsprong goed
FEB 27

Regering keurt vandaag indexsprong goed (update)

ACV, ABVV en ACLVB vernemen dat de Kern vandaag het wetsontwerp over de indexsprong goed zal keuren (en inmiddels is dat gebeurd). Indexeringen zouden nog kunnen tot maart. Maar vanaf 1 april zou geen enkele indexering van lonen, uitkeringen en pensioenen meer kunnen.  Tot dit 2% heeft opgebracht. Deze indexsprong zou enkel gelden voor de lonen, sociale uitkeringen en pensioenen. En bijvoorbeeld niet voor de huurprijzen. ACV, ABVV en ACLVB dringen bij de regering aan op een zeer snel overleg over deze onrechtvaardige en ondoelmatige beleidskeuze. Bereken wat de indexsprong jou kost met onze indextool.
ACV 2015-02-25 Prioriteit aan sterke eerste pensioenpijler
Verbijsterd verneemt het ACV dat verzekeringskoepel Assuralia het gewaarborgd rendement op aanvullende pensioenen wil terugschroeven van 3,25 naar 0,4 %. Bepaalde aanvullende pensioenen zouden op die manier tot de helft gereduceerd worden. Naast de geplande indexsprong van de regering - die alle werknemers zal treffen - bedreigt Assuralia op haar beurt de koopkracht van toekomstig gepensioneerden met een aanvullend pensioen. In het pensioendebat de komende maanden zal het versterken van de eerste pensioenpijler dan ook dé prioriteit zijn voor het ACV.
Lees meer
United victims of Benetton
Twee maanden voor de herdenking van 2 jaar Rana Plaza, zijn de slachtoffers van de instorting nog altijd niet vergoed. Benetton is het enige grote internationale merk dat kledij inkocht in Rana Plaza, dat tot nu toe geweigerd heeft een vergoeding te betalen voor de gewonden en de families van de overleden slachtoffers. Na grote internationale druk maakte Benetton bekend dat ze een bijdrage zullen storten in het Fonds dat opgericht werd om de slachtoffers te vergoeden. Ze weigeren echter om het bedrag dat ze zullen storten publiek te maken. De slachtoffers en de consumenten hebben het recht om te weten wat Benetton bijdraagt. Daarom organiseerde de Schone Kleren Campagne aan de Benetton winkel in Brussel een die-in actie. 
Lees meer
Meer nieuws