• Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  ACV Jonge vrouw
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Regionieuws Het regionaal nieuws van ACV B-O-W

Alles bekijken
Als het vuur plots dooft
Ervaar je je job plots als een loodzware last terwijl je vroeger fluitend naar kantoor trok. Pieker je voortdurend over je werk terwijl je vroeger vol ideeën zat? Is elke opdracht die je met plezier uitvoerde nu een rotklus? Voel je je leeg, onverschillig en doodmoe? Is de passie die je voor je job had, helemaal verdwenen. Als je op meerdere van deze vragen ja kunt antwoorden, dreigt de burn-out.
Lees meer
Week van de solidariteit
In de eerste week van mei organiseert het ACV over heel Vlaanderen heel wat initiatieven in het teken van de ‘week van de solidariteit’. Ook in West-Vlaanderen trekt het ACV de kaart van de solidariteit. 
Lees meer
Aan de slag als jobstudent tijdens de paasvakantie? Let dan op voor...
Met de paasvakantie in zicht, begint het bij velen te kriebelen om als jobstudent aan de slag te gaan. Het ACV zet de bijzonderste elementen van studentenwerk op een rij. 
Lees meer
Van school en geen diploma of vast werk? Pech gehad!
Wie drie jaar na het verlaten van de schoolbanken geen vast werk heeft, verliest zijn inschakelingsuitkering. Dat besliste de vorige regering. De huidige regering doet daar nog een schep bovenop: wie geen diploma haalt voor zijn 21e verliest zelfs zijn recht op zo’n uitkering. 
Lees meer
West-Vlaanderen voert actie tegen racisme en discriminatie
Wie op 20 en 21 maart met de fiets is, krijgt misschien wel een hoes over zijn zadel met daarop een aantal uitspraken die uitnodigen om niet voorbij te fietsen aan racisme en discriminatie.
Lees meer
Alles bekijken
Onthaalbrochure
Ontdek alles wat je wil weten over ACV Brugge-Oostende-Westhoek in onze onthaalbrochure.
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op:

051/23 58 00

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
20150601 Wereldparlement van de arbeid
JUN 1

Start 104de IAO-conferentie

Van 1  tot 13 juni loopt in Genève de 104de  conferentie van de Internationale Arbeidsconferentie (IAO). De IAO is een agentschap van de Verenigde Naties en kan je met wat goede wil ‘het wereldparlement van de arbeid’ noemen. In dit wereldparlement hebben vertegenwoordigers van regeringen, werknemers en werkgevers zitting. 
Lees de blogbijdragen van de ACV-delegatie op de website van Mo.
2015-05-28 Tax Justice Day Financietoren
MEI 28

Tax Justice Day: voor een rechtvaardige fiscaliteit

Naar aanleiding van Tax Justice Day voerde het Financieel Actienetwerk (FAN) actie aan de Financietoren. Op deze Tax Justice Day herinneren ACV, ABVV en ACLVB premier Michel aan zijn belofte om snel werk te maken van de tax shift. Iedereen is het erover eens dat inkomens uit arbeid in ons land te zwaar belast worden in vergelijking met andere inkomens. Om de belastingen op inkomens uit arbeid te verlichten zonder aan de noodzakelijke inkomsten van de overheid te raken, moeten elders inkomsten gezocht worden. 
Kris Peeters
MEI 20

ACV Jongeren klopt opnieuw aan bij minister van Werk Kris Peeters

De jongerenvakbonden pleiten voor degelijke jobs en goede begeleiding van jonge werkzoekenden en waarschuwen voor de uitsluiting van werkzoekenden door de eenzijdige besparingsmaatregelen van de huidige regering. Ze zijn op 20 mei opnieuw ontvangen door federaal minister Kris Peeters. Als resultaat van onze acties naar zowel de federale minister van Werk als de Vlaamse minister van Onderwijs Crevits worden verscheidene diploma’s, attesten en certificaten gelijkgesteld om zo een recht te openen op een inschakelingsuitkering.
ACV 150520 Sara Masselang
MEI 20

ACV-Genderpionier Sara Masselang overleden

In memoriam Sara Masselang (1922-2015). Afgelopen maandag overleed ACV-genderpionier Sara Masselang op 92-jarige leeftijd. Vanuit het ACV streed zij haar hele leven voor de gelijkheid tussen man en vrouw. "Vrouwen zijn geen gelijken aan de mannen, maar ze zijn evenwaardig. En het is die evenwaardigheid die moet verdedigd worden.” Dat heeft ze met verve gedaan. Sara Masselang werd in 1965 de eerste vrouw in het nationaal bestuur van het ACV. Vandaag zetelen er vier vrouwen in ditzelfde bestuur.
Marc Leemans président de la CSC
MEI 14

Opiniestuk: Hoe 'men' probeert de tax shift tegen te houden

Er bestaan strategieën om een politieke discussie - die gedragen wordt door een groot deel van de bevolking - te ontmijnen. En dat probeert men nu ook bij de tax shift. Pogingen om de beslissing uit te stellen, pogingen om het dossier te verzuipen in technische discussies, pogingen om schrik aan te jagen, ... Waar blijft die rechtvaardige belastinghervorming? Het is eenvoudig: een euro is een euro. Handel ernaar.
Meer nieuws